Reflexions sobre Anticoncepció  


¿Dones sense Regla? [1] 
 

 
Fa poc més d’una setmana es va aprovar en Estats Units la píndola Lybrel, el subministrament continu de la qual d’hormones (es pren els 365 dies de l’any) anul•la la menstruació.

Qui estem en contacte amb la clínica ginecològica dia a dia sabem la dificultat que tenen moltes dones a tornar a tenir una regla normal o embarassar-se després de l’ús perllongat d’anticonceptius hormonals. Resulta difícil creure en la recuperació immediata de la regla (una de les argumentacions de la indústria farmacològica) i la ovulació després d’abolir-les químicament.

Generalment no s’informa a les dones dels efectes secundaris que pot produir l’ús perllongat de dosis altes de estrògens. Aquesta dosi és molt major si el que es pretén és abolir completament el període menstrual. Un estat de hiperestrogenisme pot provocar complicacions com són càncer de mama, càncer d’úter, obesitat, augment de malalties autoimmunes, trombosis. Disminució i pèrdua de la libido, el que comporta a la falta d’apetit sexual.

Abolir agressivament el cicle sense amidar per desconeixement les conseqüències a llarg termini pot ser perillós. Com ho ha estat en el seu moment l’ús abusiu d’anticonceptius orals que avui, molts anys després ens demostra l’augment d’incidència de càncer de mama en les dones de societats primer mundistas.

 
Llegir més ...

 


[1] Article publicat en el diari Diagonal, Barcelona, Juni 2007.

 


 

Veure menú de la esquerra