Novetats  

  

Ultims articles publicats per la Dra. Monica Puga, medica homeópata, psicoanalista, especialitzada em malaltias de la donna.

 

El tractament de la eterna joventut contra la menopausia [1] 

 

 

ANÀLISIS: DEL US DE LA TERAPIA HORMONAL SUSTITUTIVA EN LA MENOPAUSIA

 

La autora denuncia en aquest article la estratègia mercantil de les farmacèutiques de convertir el procés fisiològic de la menopàusia en malaltia. La Teràpia Hormonal Substitutiva (THS) amb la que s’està medicant a moltes dones no només preten anular els símptomes de la menopausia, sino postergar el procés d’envelliment : la promesa de la eterna joventut, amb greus riscos, segons la especialista, per les seves destinatàries.

  

Llegir més ...

 


[1] Article publicat en el diari Diagonal, Barcelona, Setembre 2007.

 

   
Perquè Vacuna…..en lloc de mes Citologies? [1] 
 

Cáncer de cuello … Virus del Papiloma … VacunaEl virus del papiloma humà es transmet per contacte (no per fluids sexuals) durant les relacions sexuals.

L'ús del preservatiu disminuïx el contagi, però no ho elimina.

Alguns tipus de virus del papiloma humà, tenen capacitat oncogénica, i provoquen mitosi sense control, displasias, carcinoma in situ i càncer de coll uterí.

El virus és causa necessària però no suficient per a desenvolupar un càncer.

 

 

Llegir més ...

 


[1] Article publicat en el diari Diagonal, Barcelona, Novembre 2007.

 

 

¿Dones sense Regla? [1] 
 

 
Fa poc més d’una setmana es va aprovar en Estats Units la píndola Lybrel, el subministrament continu de la qual d’hormones (es pren els 365 dies de l’any) anulla la menstruació.

Qui estem en contacte amb la clínica ginecològica dia a dia sabem la dificultat que tenen moltes dones a tornar a tenir una regla normal o embarassar-se després de l’ús perllongat d’anticonceptius hormonals. Resulta difícil creure en la recuperació immediata de la regla (una de les argumentacions de la indústria farmacològica) i la ovulació després d’abolir-les químicament.

Generalment no s’informa a les dones dels efectes secundaris que pot produir l’ús perllongat de dosis altes de estrògens. Aquesta dosi és molt major si el que es pretén és abolir completament el període menstrual. Un estat de hiperestrogenisme pot provocar complicacions com són càncer de mama, càncer d’úter, obesitat, augment de malalties autoimmunes, trombosis. Disminució i pèrdua de la libido, el que comporta a la falta d’apetit sexual.

Abolir agressivament el cicle sense amidar per desconeixement les conseqüències a llarg termini pot ser perillós. Com ho ha estat en el seu moment l’ús abusiu d’anticonceptius orals que avui, molts anys després ens demostra l’augment d’incidència de càncer de mama en les dones de societats primer mundistas.

 
Llegir més ...

 


[1] Article publicat en el diari Diagonal, Barcelona, Juni 2007.

 


Dones hormonades per a tota la vida [1]

 

Mètodes contraceptius i les seves implicacions en la salut de les dones

 

L'autora analitza com en el desenvolupament i ús dels mètodes anticonceptius s'ha responsabilitzat principalment a la dona, i com els avenços mèdics s'han realitzat només respecte als mètodes hormonals, en detriment d'altres més innocus. L'estimulació hormonal acompanyaria a les dones des de l'adolescència a la menopausa.

 

Llegir més ...

 


[1] Article publicat en el diari Diagonal Nº 37, Barcelona, Setembre 2006.

 

 

 


 

Veure menú de la esquerra