Malalties de la Dona  

 

Mioma Uteri

  

 
Els miomes uterins són una patologia benigna molt freqüent. Poden aparèixer al voltant dels 20 anys i no produir símptomes. Entre un 10 i un 20 per cent de les pacients requereixen algun tipus de tractament.

La tendència en la 'actualitat és recórrer a tècniques mínimament invasives per a extirpar o necrotzar (destruir) els miomes que produïxen símptomes molestos o severs.

Els miomes són tumors benignes de l'úter que es classifiquen, segons la localització i el creixement que adoptin, en submucosos, intramurals o subserosos.

- Els miomes submucosos tenen la seva base en el miometri i creixen cap a la cavitat uterina (endometri).

- Els intramurals es localitzen totalment en l'espessor de la paret uterina (miometri).

- I els subserosos creixen cap a fora de l'úter, cap a la cavitat abdominal.

Si bé no estan clares les causes exactes de l'origen d'aquestes lesions, els científics creuen que poden estar lligades a una predisposició genètica i la influència hormonal. Això podria explicar per què són més freqüents en determinades races o grups familiars.

Els fibromes poden créixer ràpidament durant l'embaràs però recuperen la seva grandària prèvia després del mateix. Això succeeix a causa de l’aument dels estrògens durant aquest període. Per una altra banda, disminuïxen de grandària en la menopausia a causa de la caiguda dels nivells d’estrògens.
 
 

Llegir més ...

 


 

Veure menú de la esquerra