Malalties de la Dona  

 

Displàsia mamaria... i mamografies

 
 
La mastopatia fibroquística és una displàsia mamaria benigna, malaltia molt freqüent en diferents edats de la dona.

 
Sol cursar amb la formació de quistes a més d’ augment del teixit fibrós de la glàndula.

 
Aquests quistes poden ser controlats per ecografies una vegada hagin estat localitzats a una mamografia. Si la grandària del quist és major d'un cm. ha de puntxar-se i analitzar per anatomia patològica el seu contingut. Però si el quist és menor, pot haver altres alternatives.

 
L'oli de Onagra és un tractament molt aconsellat en aquest tipus de dolències, sobretot si s'utilitza per un període perllongat de temps.

 
La displàsia mamaria com a malaltia és la expressió d'un desequilibri a l'organisme o de la persona en general, pel que el tractament homeopàtic està molt bén indicat ja que contempla, com medicina holistica que és, aspectes més amplis que la glàndula mamaria en si, ajudant a que la patologia es corregeixi o bé no vagi a més. A més hi ha medicaments homeopàtics específics per a la patologia mamaria.

 
Lamentablement la mamografia no es un mètode de diagnòstic inocuo. Són radiacions que, utilitzades de forma continuada, poden arribar a ser cancerígenes. No succeeix el mateix amb la ecografia, per tant suggereixo que sigui aquest el mètode més utilitzat pel seu seguiment, sense descartar las mamografies, ja que veiem, a través de les imatges, que corresponen a lesions mínimes que no es veuen per ecografia, però efectuades cada dos o tres anys.
 
 


 

Veure menú de la esquerra