“Soy Mujer” Eddie Torre. Pintor argentino
   
Malalties de la Dona  

 

Candidiasis Vaginal: què és i com combatre-la

 

 

La infecció vaginal per cándides (fongs) és afavorida per alguns factors com són l'ús d'antibiòtics, corticoides, píndola anticonceptiva, l'embaràs, la diabetis, la roba interior massa atapeïda, el bany en piscines altament clorades, l'ús de salva-slips de teixits sintètics i allèrgies a perfums o sabons locals anomenats “íntims”.
 
És una infecció molt comuna, un elevat nombre de dones en el món la pateixen indefectiblement al llarg de la seva vida. De fet, aquest fong està sempre present en la nostra pell i el nostre tracte digestiu, però es troba controlat per altres microorganismes no patògens.

 
De la mateixa manera, viuen normalment en la vagina sense per això infectar-la.
 
Perquè infectin és necessari que alguna cosa trenqui l'equilibri biològic i es possibiliti que aquests habitants usuals es tornin amb la suficient agressivitat com per a infectar-la. Si això succeeix, els símptomes apareixen al començament, moltes vegades com a lleus molèsties, per anar accentuant-se després, i són: picors i ardors a la vagina, flux blanc i espès, com llet tallada o iogurt, irritació i envermelliment vulvar. Aquestes molèsties s'agreugen conforme es va acostant la regla i moltes vegades fan que es perdi l'interès pel sexe, ja que després del coite els símptomes empitjoren.
 

  

Llegir més ...

 


 

Veure menú de la esquerra